Healthcare/Sanatate in Romania

Un proiect de spital, cat un proiect de tara

A construi acum de la zero un sistem de spitale in care in prim plan se afla tot prafuitele spitale regionale ale anilor ’70 ar fi cea mai mare greseala si cea mai mare sansa pierduta de tara noastra! (Dr. Bogdan Andreescu)

Managementul performant de spital. Faza pe Romania.

Studiu de caz: Un spital se dezvolta in timp ce sistemul de sanatate a capitulat. Colentina. In Romania. Sanatatea nu este business as usual, este sectorul cel mai reglementat. La nivel de MBA (inclusiv in cele in sanatate), se folosesc intens studiile de caz, ca metoda de invatare prin situatii reale, complexe.

De ce spitalul Colentina nu trebuie sa (de)cada

Share on TwitterTweet Share on LinkedIn Share Share on Google Plus Share Share on Facebook Share Send email Mail Sau cum se schimba un “sistem”. “Sprijiniti-i si poate, peste niste ani, proiectul lor va fi unul din cele mai frumoase lucruri la care ati participat.” (Dr. Sorin Aldea) Pentru noi…

Cu sau fara OUG. 79. Ce nu se aude suficient de bine? #medicinromania

Se discuta de ceva timp, foarte pasional, pe pro si con, pe tabere, despre OUG 79, menita sa fie un “inceput de reforma” (formula folosita frecvent). Aceasta ar fi dus la depolitizarea si eficientizarea sistemului de sanatate. Aceasta a fost respinsa de Senat in ianuarie, si apoi inaintata Camerei Deputatilor.

Conferinta ’’Provocări viitoare pentru serviciile de sănătate – O abordare națională și europeană’’, Bucuresti, 22 feb 2017

Ti-ar placea sa fii diferit? #ZiuaBolilorRare2017

“Se făcea din ce în ce mai vară. Era cald dar mie îmi părea cumplit de frig.” (Tatal Olgai) Ti-ar placea sa fii diferit? #ZiuaBolilorRare2017 O boala rara are un impact deosebit, de la procesul de diagnosticare indelungat, la gasirea unui echilibru intre acceptare si lupta.

Starea de bine – Sanatate in era digitala, Lorena Macnaughtan (1. 11. 2016)

Ce beneficii aduce tehnologia informatiei in viata pacientilor? Lorena Macnaughtan, Director ICEEhealth, prezinta aplicatii destinate preventiei, evaluarii riscului si managementului diferitelor boli, precum si modul in care pacientii, prin intermediul Internetului si al retelelor sociale, pot disemina informatia si pot sustine cercetarea medicala. www.sperantatv.ro

ThinkHealth Bucharest Romania Oct13 2016 LM

Uploaded by Lorena Macnaughtan on 2016-10-24.

Conferinta ThinkHealth, Bucuresti, Oct 13, 2016

#ICEEhealth @ICEEfest 2016 – Wrapping Up

ICEEfest 2016: digital innovations in Central and Eastern Europe

By Doris Retfalvi The Interactive Central and Eastern Europe Festival is one of the region’s largest conferences focusing on the Internet of Things. Bringing together 137 speakers from more than 17 countries to an audience of over 3,000, ICEEfest covers the full gamut of digital specialities, from content to e-commerce.

Digital Medicine – While in Cluj, Transylvania…

I had the pleasure to present on Digital Health at Cluj Innovation Days “(CID) is annual event organised by Cluj IT cluster aiming at consolidating the IT sector and creating new innovation based bridges among businesses, academia and the public sector”.